Bali- mielenkiintoisia kokemuksia, värikästä energiaa, heittäytymistä, tanssia ja seremonioita… myös tätä oli Bali minulle.

Edellisessä postauksessa kerroin siitä, miten jo ekat tunnit toi oivalluksia pintaan ja lisäsi tietoisuutta ja läsnäoloa hetkeen. Halusin kertoa teille huikeista seremonioista ja ekstaattisen tanssin kokemuksestani, sillä ne oli myös osa huikeimpia juttuja mun matkalla!

”Varoitan” jo heti alkuun herkimpiä, sillä osalle tää voi mennä ns ”yli” ymmärryksen, mut muistutan, et tää on puhtaasti se mitä minä koin. Kaikkea on vaikea edes selittää, tai pukea sanoiksi, mutta halusin yrittää 🙂 ja mikäli kertomani herättää tunteita, on ne sitten mitä tahansa, niin kutsun Sinua tutkimaan sitä omaa tunnetta ja miettimään miksi tai mistä tunne kumpuaa 😉

Seuraavaksi siis luvassa ekstaattista tanssia, shamaanihengitystä ja kristallikulhoja…

Törmäsin Balilla yhteen puoli tuttuu. Ollaan tavattu yhdessä tapahtumassa pari vuotta sitten Helsingissä, ja kaveri on jenkeistä kotoisin. Hän kutsui mut mukaan ekstaattisen tanssin iltamaan. Aihe on mua kiinnostunut, mutta tästä tuli mun eka kerta, eli neitsyyteni ekstaattisen tanssin parissa meni siis Balilla. Voitte vaan kuvitella lisänä sen, jos 40 henkeä eksyy samaan isoon sisätilaan tanssimaan tropiikissa, missä ei ole ilmastointia… 😀 Jep. Siitä seuraa hiki…ihan vallaton hiki 😀

Mitä Ecstatic dance tuo mieleesi? No, mulla se herätti ajatuksia, mutta yhtään enempää miettimättä asiaa, mä vaan päätin mennä ja kokea ja niin sanoisin myös sinulle, jos yhtään miettisit asiaa. Tää täytyy siis kokea.

ECSTATIC DANCE IN BALI

Ecstatic dance… tyhjä mieli…vain musiikki, keho ja liike. Oman kehon ja liikkeen tuoma energia kohtaa toisen kehon ja liikkeen energian. Syntyy intuitiivinen tanssi-kokemus, joka on enemmänkin liikettä yksin ja yhdessä, toisen liikettä myös mukaillen. Kun kohtaaminen oli antanut annettavansa, kiitettiin kämmennet vastakkain rinnan korkeudella ja jatkettiin matkaa toiseen kohtaamiseen. Meitä ohjattiin kauniisti olemaan kunnioittavia. Kenenkään rajoja ei ylitetä ja jokaisesta hetkestä ja kohtaamisesta olemme kiitollisia. Sitä, että tanssi jatkuu sinusta seuraavaan kokemukseen, sitä ei tule ottaa henkilökohtaisesti. Jotkut kohtaamiset kestivät vain pienen ohikiitävän hetken verran ja joihinkin uppouduimme minuuteiksi.

Kokemus oli todella vapauttava ja erittäin mielenkiintoinen.  Energia, sen liikkuminen ja yhteydet, sekä niissä syntynyt liike eri kohtaamisissa oli varsin kiehtovaa. Ei ollut kahta samanlaista ”tanssia”.

Ecstatic dance kokemus oli 100% kehollinen kokemus ja nautin siitä todella. Mun kokemuksessa tämä muistutti samanlaista irtautumista mielestä, kuin seksissä. Minä, mun kokemus olla täysin ja totaalisesti kehossa ankkuroituneena nauttien liikkeestä ja rytmistä. Liikkuminen kulki oman kokemuskentän kautta toisen energiaan ja liikkeeseen, toisen liikettä ja energiaa mukaillen. Toinen kutsui luokseen tanssimaan, tai minä annoin toiselle tilaa tulla tanssimaan kanssani. Koin, että tanssi oli todella toisen ja omien rajojen kunnioittamista, sillä emme suoranaisesti koskeneet toisiamme olenkaan, vaikka kehon ja raajojen liikkeet mukailivat toisen kehonosia hyvin hyvin läheltä. Minä sain myös itse päättää milloin halusin lähteä tanssista, eikä missään kohdassa tullut oloa, että joku tai minä itse olisin tehnyt jotakin väärin missään vaiheessa. Ei ollut mitään pelkoa tai epävarmuutta siitä. Kaikki oli samalla hyvin selkeää, kaikki rajat hyvin selkeitä ja samalla kaikki tunteet hyvin sallittuja. Tanssin sekä naisten, että miesten kanssa…

Ehkä kaikkein mielenkiintoisinta mitä tämän jälkeen tapahtui, oli seuraavan yön unet… Tämä kokemus vahvisti selkeästi yhteyttä itseeni ja aloin näkemään unia entisistä miesystävistä, jotka ovat ”tehneet minulle vääryyttä”, satuttaneet jollain tavalla. Näin unissa, miten sanoin heille ”Ei”. Otin siis takaisin oman voimani ja tein unessa sen, mitä minun olisi pitänyt tehdä ns ”oikeasti” oikeassa elämässä, jos olisin ollut rehellinen itselleni, kuunnellut intuitiotani ja suojellut itseäni.

Huikeaa, miten alitajunta tahtoo korjata unissa ne ”vääryydet” joihin on valveilla ollessaan itsensä ajanut. Minä myös tiesin Balille tullessani, että tahdon käydä läpi tiettyjä menneitä kokemuksia, joille halusin antaa oikeasti tilaa ja aikaa. Alkupäivät Balilla tunsin oloni todella levottomaksi ja vähän ahdistuneeksikin. Mieli oi tosi levoton, joka korostuu väsyneenä. Kävin läpi erilaisia tunteita ja tuntemuksia kuten: ikävää, yksinäisyyttä, väsymystä, päättämättömyyttä, ulkoisia huonommuuden tunteeseen liittyviä inhimillisiä mutta hassuja ”oon niin kalpee” tyyppisiä juttuja, millä ei ole oikeasti mitään väliä tässä elämässä, mut annoin niillekin tilaa olla ja käsittelin ne. Tullessani tietoiseksi ajatuksistani, olen saanut mahdollisuuden kyseenalaistaa ajatuksiani ja siten haastaa itseäni tietoisesti käsittelemään ja muuttamaan niitä.

SHAMANIC BREATHWORK ja KRISTALLIKULHO SEREMONIA

Menin seuraavaksi viikolla tutustumaan lähellä olevaan Yoga Barn:iin, eli suurin ja tunnettu joogikeskus Ubudissa. Tiesin jo etukäteen, että halusin mennä sinne, mutta jotenkin sinne meneminen vaati selkeän tietoisen päätöksen, että NYT, NYT mä teen tämän. Siellä istahdin alas ensin kahvilaan, tilasin vihershotin ja kookosmaito-laten. Hetken ihmettelyn jälkeen, sain katsekontaktin naiseen, joka istui viereisessä pöydässä yksin ja söi raakasushia. Kysyin mitä hänellä on lautasella ja kutsuin lopulta itseni hänen pöytään istumaan.

Balin matka osa 2
Vihershotti ja kookoslaate
Balin matka osa 2
Raaka ”sushi”

Hän kysyi minulta heti olenko menossa seuraavalle tunnille, Crystal bowl sound healing seremoniaan. En siinä hetkessä vielä tiennyt olevani menossa, mutta totesin, että no jos se on seuraavaksi, niin ilmeisesti sitten olen! 😀 Uskon, että kaikella on tarkoitus, oikea paikka ja hetki ja sehän on oikeasti joka hetki! 😉

Juttelin tämän mukavan naisen kanssa siinä hetken, joka oli joogaopettaja Ruotsista. Hän sai heti kiinni tunnetilastani, jo ihan parista sanasta ja sanoi minulle: Ihan selkeästi olet täällä tietyn syyn takia (näin minä ajattelin myös).

Hän jatkoi: ”Just let Bali get into you”. Eli, ”päästä Bali sisällesi.” Siinä hetkessä jotakin avautui jo ja tunsin muutosta, sanoin sisälläni KYLLÄ ja menin ostamaan pääsyn seuraaville kahdelle tunnille, joista eka oli kristallikulho- seremonia.

Balin matka osa 2

Tässä yllä näkymä: Iso huone joka oli aivan täynnä. Otimme matot ja kävimme lattialle makaamaan pää kristallikulhojen suuntaan. Meille kerrottiin ensin hieman kristallikulhoista, kuten esim siitä, että ne värähtelevät luonnon värähtelytaajudella ja koska olemme osa luontoa, ne vaikuttavat myös meissä, meidän kehossa, mielessä ja joka solussa. Tunnin aikana oli tarkoitus ensin käydä läpi ja pysähtyä jokaisen chakran – eli energiakeskuksen kohdalla kehossa ja sen jälkeen saatoimme mennä omanlaiselle ääni- ja mielenmaisema matkalle.

Balin matka osa 2

Balin matka osa 2

Oma kokemus oli jälleen niin avaava ja ah niin puhdistava. Heti juurichakran kohalla alkoivat kyyneleet valumaan silmistäni… Sieltä selkeästi puhdistui jotakin, jotain lukkoja, jotain vanhaa… Tämän jälkeen olotilani oli paljon valoisampi ja utelias (kun olen hyvissä energioissa vahvistuu uteliaisuus ja avoimuus  minussa). Nautin kristallikulhojen soinnuista. Jälleen kerran täyttyi sydän kiitollisuudesta, tästä kokemuksesta.

Seuraavaksi oli aika Shamanic Breathwork tunnille. Aluksi meidän tuli ottaa kortti itsellemme, joka antaisi meille ohjauksen ja intention tuntia varten. Sain kortin, jossa luki ”Awareness” – Tietoisuus. Upea kortti, ajattelin!

Balin matka osa 2

Balin matka osa 2

Kortin selityksessä luki näin; Drop the mind where the past memories are and the future projections. Be aware, here, now. In that way you can live to the maximum, be a clear flame without any smoke.

Tää kokemus oli epätodellinen, mutta niin todellinen, wau! Olin niin jälleen kehossani. Samalla tavalla kävimme lattialle makaamaan. Taustalla soi musiikki, hyvin voimakas luonteeltaan ja sen tahti oli hyvin vaihtelevaa. Shamaanimies soitti erinäisiä rumpuja ja kelloja. Hänen avustaja oli myös mukana ja he kävivät ihmisten luona tarvittaessa, auttamassa ja avustamassa, tukemassa tällä erityisellä matkalla, jota teimme seremonian aikana.

Balin matka osa 2

Balin matka osa 2

Shamaani-hengitys on mun kokemuksen mukaan lähes hyperventiloivaa. Siinä missä normaalisti on tauko uloshengityksen jälkeen, hengitys jatkuukin suoraan sisään uudelleen. Tämä hengitys aiheutti minulle heti pahoinvointia ja tunteen että taju menee. Ihan fysiologisestikin tämän toki ymmärtää… Ajattelin tässä hetkessä kuitenkin niin, että kenties vastustin jotakin, mitä oli tulossa ja hetken tauon jälkeen päätin jatkaa hengitystä. Hetken jouduin jopa pitämään käsilläni päästäni kiinni, sillä tunne oli niin voimakas. Minut valtasi myös sisäinen tunne, etten tahdo mennä pidemmälle tai syvemmälle. Pelko? ajattelin. Vastustus? Pidin jälleen taukoa hengityksessä, kunnes olo tasaantui ja jatkoin.

Sama tila ja tunne tuli aina vain takaisin, mutta tällä kertaa aloin itkemään. Tää itku tuli jostain niin kun tosi vaikeasti, kuin jonkin takaa…ja mieli halusi sitä kontrolloida ja pitää hallinnassa. Vaikka kasvot vääntyi suurempaan itkuun, ei kyyneleitä ensin tullut.

Vähän kerrallaan vapautin itseäni itkuun, annoin mielessäni luvan ja kun olin hetken jo itkenyt ihan ”kunnolla”, tuli luokseni joko shamaani-mies tai hänen avustaja nainen. Hän oli vasemmalla puolellani. En avannut silmiäni, sillä en halunut minkään nähdyn vaikuttavan kokemukseeni. Hän laittoi oikean käden mun niskan taakse ja toisen käden vatsalleni pienen paineen kera. Tunne ja käden liike, se kosketus ikään kuin haki ja alkoi nostaa jotakin sieltä esille. Sitten hän irrotti käden niskani alta ja auttoi vielä sillä kädellä jostakin vatsani/kyljen alueelta oikealta, yhdestä tietystä pisteestä sitä liikuttaen. Sitten yht äkkiä alkoi kehoni keskeltä vapautumaan energiaa käsivarsien kautta käsiini ja käsissäni tunne oli kaikkein voimakkain. Kuin jokin voima, tai energia, kuin jotain olisi puskenut paineella kämmeniini ja niissä ihan kupli. Jaloissani tunsin lievästi samaa myös. Paine kasvoi kasvamistaan ja lopulta se purkaantui ulos käsistäni ja jaloistani. Samassa oloni ja itkuni helpottui ja rauhoittui ja vierelläni ollut ihminen lähti auttamaan seuraavaa.

Tämän jälkeen oli olo niin rauhallinen ja suljettujen silmien takaa näin kirkkaan valoilmiön. En nähnyt selkeää kuvaa, mutta valo oli kirkas ja katsoin sitä ylöspäin. Lopun ajasta antauduin olotilaani, enkä kokenut tarvetta jatkaa hengittelyä. Välillä tunne kehossa oli todella painava ja sitten koin vielä hetken totaalisen painottomuuden tunteen käsivarsissani ja käsissäni. Tunsin miten mun kädet nousi kyynervarsiin asti ylös päin ilmaan, kuin itsestään. Siltä se tuntui. Kädet olivat hetken ilmassa ja laskeutuivat sitten hyvin hitaasti ja rauhallisesti takaisin lattialle vierelleni. Monet huoneessa olevat kokivat omia voimakkaita kokemuksiaan. Useat itkivät, huusivatkin ja karjuivatkin.

Balin matka osa 2

Tämän kokemuksen viesti minulle oli selkeä: ”Trust and release”, luota ja vapauta tai vapaudu. Tämän päivän ja illan jälkeen, löysin vielä paikan missä tanssia salsaa 😉 olo oli uudistunut, kuin olisi uudesti syntynyt, puhdistunut, olo oli avoin ja kevyt. Vapautunut. Alkupäivien angistit oli täysin poissa ja tuntui kuin olisin nyt valmis vastaanottamaan vielä korkeammalla taajudella, kun mitä tähän saakka.

Balin matka osa 2

FIILIKSIÄ PAIKANPÄÄLTÄ

Tässä kuva kun oon menossa Ecstatic danceen ja kirjotin näiden kokemusten jälkeen tämän Instaan:

Hello from Bali!
I’ve been here in Ubud now for 6days. It took me some time to recover after my long flight and the sleeplessness, basically for not being able to sleep in my own bed and the changed environment. Im really sensitive with those things.
So what brought me here… well, I didn’t directly make any new years resolutions but committed to continue on the path I’ve chosen, with doing the things I feel are right for me, feeding my body, mind and soul with what I feel is best. I will do my best to stay in tune with myself, with who I am and my purpose in this life.
After making my dream come true with starting my own business last fall, this – coming to Bali was the next one. What could be a better way, than to start a new year by fulfilling a longtime dream of mine. One of the best ways we can love ourselves is to listen to that inner voice, our intuition, that special feeling and go along with it.
The first days I’ve walked the streets of Ubud just taking it all in and adjusting… I believe travelling solo, is a personal process as well. I was not ready to do it earlier. Now I was. Being by yourself forces you to meet your feelings and thoughts, and being away from home, for me at least, gives less/ no space for hiding. You just have to cope with whatever you come across, no matter if it arises from the outer world or from the one inside you. Im so grateful I came and I did this 100% for me.

Bali is guiding me on my journey. That’s what happens, they say. ”You just have to let it in ”
Yesterday my experiences at a Crystal bowl healing and a Shamanic breathwork seremony were extremely powerful. The way sound and breath can work as tools- helping us to release blocks we have in our bodies… Amazing. Have no words really. Maybe I’ll share my experiences later with you…
Anyway, after some days of being confused and going through things from my past, I think, now im ready to let it go…
One thing my experience yesterday thought me, was just simply
TRUST and RELEASE. We are way more powerful, than what we think.. but everything is a process and some just take more time.

*edit And if you believe in ”What you think you attract”, then your outer world is a reflection of your inner world… So in any case, the only thing you need to cope with ever, is YOU.

AND

You are the creator of your reality. It is all you.

Balin matka osa 2
Ne pienen pienet asiat, jotka voivatkin olla niitä suurimpia…. Oivallukset <3

On sanomattakin selvää, että Bali teki minuun lähtemättömän vaikutuksen kaikkine kokemuksineni…mut eihän tää vieläkään ollut tässä… jatkoa siis luvassa!

Oon nimittäin lähössä takas Balille ensi kuussa! Opiskelen joogaopettajaksi!! Ihan mieletöntä!!

Paljon Balipostauksia siis luvassa 😉

Puss!

Sara

 

Täältä voit lukea mun ekasta Balin matkasta ja mitä oivalluksia tein!

Matka Balille – Balin ensikosketus

 

SEURAA SOMESSA

INSTAGRAMISSA

ja

FACEBOOKISSA

 

 

Jätä kommentti!