Huhtikuun Naistenpiirissä oli tulevan pääsiäisen kunniaksi tarjolla mieletöntä mango-suklaa raakakakkua!
 Mango-suklaa raakakakku pääsiäiseksi - Sara Adolfsen

Kevät

Mango-suklaa raakakakku kuului viime maanantain Naistenpiirin herkutteluhetkeen. Kakku sai inspiraatiota keväästä! Naistenpiirin aiheena oli myös kevät ja uuden alku.

Talvi saattaa monelle olla syvää itsetutkiskelun aikaa. Kevät sen sijaan on kutsunut vahvasti jättämään taakse kaiken sen, mikä ei enää palvele, se mikä ei ole linjassa oman sisimmän ja sydämen kanssa. On puhdistettu sekä ulkoista ympäristöä, fyysistä kehoa ja pään sisäistä mielen tilaa.

Ekan kerran elämässäni olen myös kaivannut keltaista väriä elämääni ja iholle saakka vaatteina! Sana ILO on kaikunut korvissani jo viikkoja! Ei siis ihme, että värinä juuri keltainen on vahvistunut tietoisuudessani! Keltainen viestii meidän sisäisestä valosta ja auringosta! Keltainen on myös Solar Plexus chakran väri.
Mango-suklaa raakakakku pääsiäiseksi - Sara Adolfsen

Solar Plexus

Joogassa ja ayurvedassa keskitytään yleisesti seitsemään päächakraan eli energiakeskuksiin, jotka kulkevat ylöspäin selkärankaamme pitkin. Solar plexus on niistä kolmas ja sijaitsee navan korkeudella.

Solar plexus on itsetunnon, tahdonvoiman, henkilökohtaisen voiman, itsekunnioituksen ja ilon keskus. Sieltä käsin kumpuaa kaikki se mistä sinussa on kyse. Siihen kytkeytyy myös mentaali voimasi ja tunne itsestä. Sen ”voimalause” alkaa sanoilla: ”Minä voin ja osaan”.

Minä voin ja osaan olla rohkea, spontaani, aikaansaava ja täynnä elämäniloa!

Erilaiset elämäntilanteet tai olosuhteet voivat viedä meitä ja chakroja epätasapainoon. Kun Solar plexus on epätasapainossa voi iho ja suolisto reagoida. Kun tämä chakra on tasapainossa ihmisen on helppo luottaa itseensä ja muihin. Hän luottaa elämään ja hän myös kunnioittaa omia rajojaan.

Tämän chakran ollessa epätasapainossa ihminen ei tiedä mitä hän haluaa ja tarvitsee. Ilo on kadonnut ja hän voi ajautua herkästi meillyttämään muita kadottaessaan itsensä. Aliaktiivinen solar plexus voi tehdä eristäytyneeksi ja masentuneeksi. Sisäinen tuli puuttuu.

Chakran ollessa yliaktiivinen ihminen on ylikriittinen, itsekäs ja suorittaa. Hän voi käyttäytyä pakkomielteisesti mitä tulee valtaan ja rahaan. Myös vihaisuutta ja kontrollointia voi ilmetä. Kehossa tämä voi näkyä myös vastahaavana, kroonisena stressinä, jatkuvana nälkänä ja lihaskramppeina. Myötätunto puuttuu. Kilpailu ja puolustautuminen kaikkialla on korostunutta.

Tärkeää on, että tiedämme sisimmässä keitä olemme, mutta että emme kuitenkaan liikaa takerruta siihen ja mielen luomiin rakenteisiin.

Solar plexuksen alueella asuu myös muutoksen ja eteenpäin menemisen ohjauskeskus. Se näyttää meille missä ilo ja tyytyväisyys on silloinkin, kun on haastavaa. Henkilö, jolla on vahva solar plexus, loistaa auringon lailla itselleen ja muille. Tämän alueen elementti on tosiaan tuli!

Kaikki keltainen tasapainottaa tätä keskusta, niin keltainen ruoka, mausteet, vaatetus, auringossa oleminen, kristallit kuten sitriini ja meditaatio. Voit myös mielessäsi toistaa voimaannuttavaa mantraa, joka alkaa sanoilla ”Minä voin ja osaan…”. Keltainen viestii myös keväästä ja ilosta! Siispä seuraavaksi ihanan Mango-suklaa raakakakun ohje! Enjoy! Nauti ja iloitse!

MANGO-SUKLAA RAAKAKKAKKU

Kakkua varten tarvitset n 20 cm halk. irtopohjavuoan. Vuoraa leivinpaperilla.

Pohja:

    • 2dl manteleita
    • 10 kpl medjool taatelia
    • 3 rkl kookosjauhoja
    • 3 rkl sulaa kookosöljyä
    • 1tl raakakaakaojauhetta
    • 1tl vaniljauutejauhetta
    • ripaus suolaa

Mangotäyte:

    • 130 g mangoa
    • 1 dl kookoskermaa
    • 1 dl kookosöljyä
    • 3 rkl sitruunamehua (tai maun mukaan, voit maistella vähän kerrallaan)
    • 2 rkl vaahterasiirappia (tai maun mukaan)

Suklaatäyte:

    • 4dl liotettuja cashewpähkinöitä
    • 1 dl kookoskermaa
    • 1/2-1dl raakakaakaojauhetta
    • 1 dl sulatettua kookosöljyä
    • 1 avokado
    • 4 rkl vaahterasiirappia (tai maun mukaan)
    • 2 rkl sitruunamehua (tai maun mukaan)
    • 0,5 dl hunajaa (voit myös käyttää joko pelkkää hunajaa tai vaahterasiirappia)
  • Koristelu:

    • 1/2 mango
    • raakakaakaojauhetta
    • + tähti tms pikkumuotteja

OHJE:

Poista taateleista kivet. Sulata kookosöljy. Huuhtele mantelit. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai käytä sauvasekoitinta ja tee aineksista tahmea massa. Laita pohjamassa vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Kaada cashewpähkinöistä vesi pois. Huuhtele ja anna valua hetki. Laita pähkinät ja suklaatäytteen muut ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää suklaatäyte pohjan päälle. Laita vuoka pakkaseen odottamaan.

Laita kaikki mangotäytteen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Lisää täyte suklaatäytteen päälle. Laita kakku pakkaseen ja anna sen jähmettyä rauhassa vähintään 3t ajan.

Mango-suklaa raakakakku pääsiäiseksi - Sara Adolfsen

Noin 1-2 t ennen tarjoilua, ota kakku pakastimesta. Hankaa ensin kakkuvuoan ulkoreunaa lämpimällä märällä liinalla, jotta se irtoaa nätisti. Koristele kakku laittamalla kaakaojauhetta siivilään ja ripottele sitä kevyesti kakun pinnalle. Kuori ja viipaloi mango. Painele muoteilla haluamiasi kuvioita kuten vaikka tähtiä kakun päälle! Laita viileään odottamaan.

Tästä tuli herkkua! Maut selkenevät ja paranevat vielä seuraavien päivien aikana!

Toukouussa tapahtuu

Seuraava Naistenpiiri Natural Wellness studiolla on Ma 13.5 ja huikeana lisänä Ohmygoodness: issa Pe 24.5 kl18.00.

Tapahtumat löytyvät tästä alta! Klikkaa itsesi mukaan jo nyt!! Voit myös laittaa viestiä, mikäli toivot piiriä vaikka omalle paikkakunnallesi tai joogastudiollesi! Kaikki on nimittäin mahdollista!

 Natural Wellness Naistenpiiri Ma 13.5

Ogmygoodness Naistenpiiri Pe 24.5

Mango-suklaa raakakakku pääsiäiseksi - Sara Adolfsen

Ihanaa alkanutta huhtikuuta, kevättä ja tulevaa pääsiäisen aikaa!

Iloa ja valoa päiviisi!!

Halauksin, Sara✨🧡

Piditkö julkaisusta: Mieletön Mango-suklaa raakakakku?

Pääsiäisen unelmanaisten retriitille on vielä yksi paikka vapaana! Onko tämä paikka sinun? Me lähdemme jo kohta matkaan valmistelemaan retriittiä, josta tulee parasta ikinä!

Lue lisää retriitistä ja lähde mukaan seikkailuun!

SEURAA MYÖS:

INSTAGRAM

FACEBOOK

Julkaisun kirjoittaja:

Hei! Olen Sara Adolfsen, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentaja, Terveydenhoitaja – sen todellisessa merkityksessä, Henkinen valmentaja, funktionaaliseen lääketieteeseen perehtynyt ravintovalmentaja, tietoisen, läsnäolevan ja luonnonmukaisen elämän puolestapuhuja.

Sara Adolfsen - Natural Wellness - Takaisin tasapainoon valmennus

Sara Adolfsen - Natural Wellness

Jätä kommentti!